FRINGE APARTMENTS
       
     
Fringe_01.jpg
       
     
Fringe_05.jpg
       
     
Fringe_02.jpg
       
     
Fringe_03.jpg
       
     
Fringe_16.jpg
       
     
Fringe_04.jpg
       
     
Fringe_06.jpg
       
     
Fringe_12.jpg
       
     
Fringe_07.jpg
       
     
Fringe_08.jpg
       
     
Fringe_09.jpg
       
     
Fringe_10.jpg
       
     
Fringe_13.jpg
       
     
Fringe_11.jpg
       
     
Fringe_15.jpg
       
     
William-St_08.jpg
       
     
FRINGE APARTMENTS
       
     
FRINGE APARTMENTS

Type: Multi-Residential
Location: Mt Lawley
Budget: 11.9 Million
Status: Completed May 2017

MJA received development approval for this 48 apartment complex along William St in Mt.Lawley in March 2015.  The corner site has excellent solar access to the North combined with city views to the South and is strategically placed halfway between both the Beaufort and Angove High Streets.

The built form is composed of three concepts, Stepping white frames, a Shadowbox, and Dado Necklace; which all directly reference contrasting contextual conditions.

Our proposal received ‘Design Excellence’ from the local authorities Design Advisory Committee which combined with the 50% reduction in life cycle carbon has meant we have met the criteria for significant discretion on height and plot ratio.

The proposal simply seeks to provide a density which will maintain its relevance in the future.

Photo Credits: Dion Robeson

Fringe_01.jpg
       
     
Fringe_05.jpg
       
     
Fringe_02.jpg
       
     
Fringe_03.jpg
       
     
Fringe_16.jpg
       
     
Fringe_04.jpg
       
     
Fringe_06.jpg
       
     
Fringe_12.jpg
       
     
Fringe_07.jpg
       
     
Fringe_08.jpg
       
     
Fringe_09.jpg
       
     
Fringe_10.jpg
       
     
Fringe_13.jpg
       
     
Fringe_11.jpg
       
     
Fringe_15.jpg
       
     
William-St_08.jpg