TREEHOUSE
       
     
treehouse14.jpg
       
     
treehouse8.jpg
       
     
treehouse11.jpg
       
     
treehouse6.jpg
       
     
treehouse1.jpg
       
     
parksidewalk3.jpg
       
     
treehouse3.jpg
       
     
treehouse4.jpg
       
     
treehouse2.jpg
       
     
treehouse5.jpg
       
     
treehouse7.jpg
       
     
treehouse15.jpg
       
     
treehouse9.jpg
       
     
treehouse10.jpg
       
     
parkside_floorplan.jpg
       
     
TREEHOUSE
       
     
TREEHOUSE

Type: Multi-Residential
Location: Jolimont
Budget: 16 Million
Status: Documentation

MJA obtained DA approval in Dec 2017 for a unique corner site within Parkside Walk, Jolimont - a joint re-development between LandCorp and the town of Cambridge.

The site sits adjacent to a major diagonal, landscaped, pedestrian pathway and was originally the grounds for a plant nursery up until the mid 1990s. The design seeks to embrace and re-interpret the rich history of the site to create a vibrant residential address for the end users.

A total of 50 apartments are proposed, all being dual aspect and cross ventilated. A number of apartments also incorporate adaptable principles to assist with aging in place.

Double height communal spaces face across a northern landscaped deck with resort style facilities including an infinity edge swimming pool. A sculptural pergola creates a canopy of shade for the communal space and provides dappled light for all year occupation.

The built form language sweeps curvaceously, emphasizing horizontality, along the northern perimeter to address the public pathway. A contrasting façade on the southern side incorporates a more vertical rhythm referencing a townhouse style vernacular for this more private aspect. The apartments rise over 6 storeys ranging from 1 – 3 bedroom options. Strong connections to landscaping, the peeling back of the canopy, blurred lines between light and shade, indoor and outdoor, and emphasis on soft natural finishes bring warmth to the proposal and buffer the connection between public and private spaces.

images | Blank Canvas + MJA Studio

treehouse14.jpg
       
     
treehouse8.jpg
       
     
treehouse11.jpg
       
     
treehouse6.jpg
       
     
treehouse1.jpg
       
     
parksidewalk3.jpg
       
     
treehouse3.jpg
       
     
treehouse4.jpg
       
     
treehouse2.jpg
       
     
treehouse5.jpg
       
     
treehouse7.jpg
       
     
treehouse15.jpg
       
     
treehouse9.jpg
       
     
treehouse10.jpg
       
     
parkside_floorplan.jpg