BOSCOMBE RESIDENCE
       
     
Boscombe_06.jpg
       
     
Boscombe_03.jpg
       
     
Boscombe_04.jpg
       
     
Boscombe_05.jpg
       
     
Boscombe_02.jpg
       
     
Boscombe_01.jpg
       
     
BOSCOMBE RESIDENCE
       
     
BOSCOMBE RESIDENCE

Type: Residential
Location: City Beach
Budget: Private
Status: DA Approved

The brief was to create an elegant house with an industrial feel, that also responds with the rough-and-tumble of this young family's coastal lifestyle.

The palette of materials ranges from smooth hard-lined, crisp edges through to textured recycled concrete and stone, creating a simple form and a floating presence. Timber sliding screens and external louvered blinds allow the house to perform as an extension of the outdoor living areas, or act as one large balcony.

A pure box floats over the main form and contains the children's bedrooms and playroom as well as providing shelter over the large outdoor terraced areas. This box has operable shutters to one side allowing the sea breeze to flush through the spaces as well as ensure there is no overlooking to the neighbours.

Boscombe_06.jpg
       
     
Boscombe_03.jpg
       
     
Boscombe_04.jpg
       
     
Boscombe_05.jpg
       
     
Boscombe_02.jpg
       
     
Boscombe_01.jpg